Zijn er nog vragen?

Graag voorzien wij u van een antwoord op de meest gestelde vragen. Heeft u andere vragen? Neem gerust contact op met ons team. We helpen u graag verder.

Zijn er nog vragen?

Graag voorzien wij u van een antwoord op de meest gestelde vragen. Heeft u andere vragen? Neem gerust contact op met ons team. We helpen u graag verder.

Scroll down

FAQ ICVK

De ketel werkt op inductie, dit betekent dat het water verwarmd wordt doormiddel van een magnetisch veld. Vergelijk het met uw inductie kookplaat waarmee u uw eten verwarmt. Door middel van verwarmen met inductie behaalt u hoge rendementen en heeft u snel warm water t.o.v. verwarmen op elektriciteit.

– Wat gebeurt er met tapwater en het verwarmen van de radiatoren en vloerverwarming?
 De ketel neemt het volledige proces over van het verwarmen van de radiatoren en de vloerverwarming maar ook het tapwater. Bij de ketel zit een accumulator die zo ontwikkelt is dat die warm water opslaat maar er ook voor zorgt dat dit lang op temperatuur blijft. Zo beschikt u dus altijd over warm water om te douchen, om in bad te gaan en voor alle kranen.

In de ICVK zitten geen bewegende onderdelen. Vandaar dat er maar één keer in de vier jaar onderhoud nodig is.

De ICVK bestaat uit 1 kast. Deze heeft de volgende afmetingen:

  • ICVK HxBxD   995x623x332,6 mm

U kunt aan de schakelaars in de meterkast zien of u een 1 fase of 3 fase groepenkast heeft. Zijn er 3 schakelaars aan elkaar verbonden? Dan heeft u een 3 fase kast. Zitten de schakelaars los, dan wijst dat op een 1 fase kast.

Een andere manier is om te kijken naar de Volt-waarden die worden aangegeven op de kWh-meter in de meterkast.
* Bij een 1 fase aansluiting is de vermelde waarden 220/230V
* Bij een 3 fase aansluiting ziet u staan: 3×220/230V of 380/400V

U kunt ook de netbeheerder contacteren om te achterhalen welke aansluiting u heeft.

Dit is afhankelijk van welke ketel er komt te hangen.

Bij plaatsing van de energieketel is het noodzakelijk krachtstroom op plaats van de installatie beschikbaar te hebben (de rode CEE stekker, 32a stopcontact, 5 pinnen).

Onderstaand is een overzicht weergegeven welke aansluiting noodzakelijk is per type ICVK. De ketel dient altijd aangesloten te worden achter (minimaal) een 30mA aardlekschakelaar.

Type

Aansluiting energieketel

Advies netzekering

6 kW

400v (3-fase)/16A krachtstroom

3x25A

9 kW

400v (3-fase)/20A krachtstroom

3x25A

12 kW

400v (3-fase)/25A krachtstroom

3x35A

De ICVK wordt geleverd in combinatie met een accumulator (indirect gestookte boiler). Door deze combinatie is de comfortwarmte levering ruim gelijkwaardig aan een gasketel met CW5 specificatie. De benodigde accumulator is 3,5 keer kleiner dan de boiler die een warmtepomp nodig heeft voor hetzelfde comfort. De ICVK bereikt dit doordat hij sneller opwarmt en doordat de maximale opwarm temperatuur 85 graden is.

Er zit 5 jaar garantie op de ICVK en de minimale levensduur is 25 jaar.

Het verbruik van de ICVK is in iedere situatie verschillend. Het verbruik van de ICVK is afhankelijk van het gasverbruik per woning en de verwarmingsafgifte systemen die een pand heeft. Voor een juiste berekening kunt u contact opnemen met sales@icvk.nl.

U kunt uw aansluiting verzwaren bij de netbeheerder of een elektricien. Alle bedrading tot de meterkast moet de netbeheerder uitvoeren  en alle werkzaamheden vanaf de meterkast kan een installateur voor u uitvoeren.

Let wel op dat er een 3 fase aansluiting nodig is. Zo niet dan zal uw netbeheerder langs moeten komen om dit aan te passen. Voor meer informatie verwijzen wij u naar: https://www.mijnaansluiting.nl/home. Op deze website kunt u precies zien wat u nu voor aansluiting heeft en wat de kosten zijn om het te verzwaren.

Afhankelijk van de situatie kunt u rekening houden met één tot maximaal twee werkdagen om de ICVK te installeren.

Door de hoge snelheid van het verwarmen en de intelligente regeltechniek wordt de restwarmte maximaal benut, waardoor er minder warmteverlies is ten opzichte van vergelijkbare oplossingen. Hierdoor wordt tevens de efficiëntie verhoogd, wat zorgt voor een energiebesparing van 20-30%.

Gegarandeerd comfortabel

Onze ervaren monteurs plaatsen de ICVK volledig volgens de geldende normering. Hierdoor bent u er van verzekerd dat uw installatie veilig en goed is geïnstalleerd.

Als extra zekerheid geven we u bovendien 3 maanden garantie op de installatiewerkzaamheden.

10 jaar garantie!

Door het ontbreken van een verbrandingsunit is een ICVK zeer betrouwbaar en duurzaam. Mede hierdoor kan maar liefst 10 jaar zekerheid in de vorm van garantie geboden worden.

Geen jaarlijks onderhoud nodig!

De ICVK heeft geen jaarlijks onderhoud nodig. Na 2 jaar dient een eerste onderhoud uitgevoerd te worden. Vervolgens wordt slechts eens in de 4 jaar onderhoud geadviseerd.

Dit is een fijne, praktische en kostenbesparende bijkomstigheid van een ICVK.