De ICVK

Future Proof!

Een warm huis en warm water met weinig onderhoud aan de installatie. Dit is wat een Inductie CV Ketel u kan bieden. Deze innovatie op verwarmingsgebied verwarmt water en uw huis op duurzame wijze. Een ICVK kan zonder grote aanpassingen op een huidig verwarmingssysteem worden aangesloten. Er is geen buitenunit nodig en de werking is geruisloos.

Scroll down

Ruimte en elektra

Een ICVK bestaat uit een verwarmingsunit, een warm water unit en een buffervat waarin het verwarmde water op temperatuur gehouden wordt. Voor deze combinatie heeft u in de standaard opstelling een beschikbare ruimte nodig van 200x70x40 cm (H x B x D). Indien gewenst of noodzakelijk, zijn andere opstellingen ook mogelijk.

3 fase aansluiting
Voor een ICVK is een 3 fase elektra aansluiting van 25Ah benodigd. Veel woningen zijn reeds voorzien van dit type aansluiting. Mocht een 3 fase aansluiting niet op de gewenste plek aanwezig zijn, dan kunnen onze monteurs deze aanleggen of wanneer uw meterkast nog niet beschikt over een 3 fase aansluiting, dan kunnen zij dit ook voor u in orde maken.

Een 3 fase aansluiting heeft u ook nodig bij zonnepanelen, een laadpaal en bij het koken op inductie. Zo bent u meteen Future Proof!

In uw meterkast kunt u aan de schakelaars zien of u een 1 fase of een 3 fase groepenkast. Wanneer 3 schakelaars aan elkaar verbonden zijn, dan heeft u een 3 fase kast, Zitten de schakelaars los, dan is er sprake van een 1 fase kast.
Ook kunt u aan de voltages op de meter of op uw energienota zien wat voor aansluiting u heeft.

1 fase aansluiting: 220/230V.
3 fase aansluiting: 3×220/230V of 380/400V

1. Optioneel: Vervanging 1 fase meterkast naar 3 fase

2. Oude installatie verwijderen

3. Montage inductie CV op 3 fase aansluiting krachtstroom

4. Comfortabel genieten van een duurzame toekomst

1. Optioneel: Vervanging 1 fase meterkast naar 3 fase

2. Oude installatie verwijderen

3. Montage inductie CV op 3 fase aansluiting krachtstroom

4. Comfortabel genieten van een duurzame toekomst

Deskundig en gecertificeerd

Onze installateurs zijn deskundig en uiteraard volledig gecertificeerd voor deze werkzaamheden. Wij volgen nauwgezet de normen, waardoor de installatie veilig en optimaal functionerend opgeleverd zal worden.

Welke aansluiting heeft u?

1 fase of 3 fase

U kunt aan de schakelaars in de meterkast zien of u een 1 fase of een 3 fase groepenkast heeft. Zijn er 3 schakelaars aan elkaar verbonden? Dan heeft u een 3 fase kast, Zitten de schakelaars los, dan wijst dat op een 1 fase kast.
Een andere manier is om te kijken naar de Volt-waarden die worden aangegeven op de kWh-meter in de meterkast (of energienota).

 

  • Bij een 1 fase aansluiting is de vermelde waarde: 220/230V.
  • Bij een 3 fase aansluiting zie u staan: 3×220/230V of 380/400V.

 

Op de locatie waar de ketel komt te hangen is een krachtstroom aansluiting nodig. Dit is een rode CEE wandcontactdoos. 
Bij de I6 is dit een 16a stopcontact, bij de I9/ I12 een 32a stopcontact. Allemaal een 5 pins met minimaal een 4mm2 kabel. Behalve bij de I6, hierbij is een 2,5 mm2 kabel voldoende.

De volgende aansluitingen zijn nodig per ketel:
6KW heeft (MINIMAAL) een 4 polige C16 automaat met krachtstroom nodig. Advies is daarom minimaal een 3×25 aansluiting.

9KW heeft (MINIMAAL) een 4 polige C20 automaat met krachtstroom nodig. Advies is daarom minimaal een 3×25 aansluiting.

12KW heeft (MINIMAAL) een 4 polige C25 automaat met krachtstroom nodig. Advies is daarom minimaal een 3×35 aansluiting. Altijd achter een 30mA aardlekschakelaar.

Bij twijfel kunt u dit controleren op de website van uw netbeheerder.

Bekijk de website van uw netbeheerder om de

Capaciteit van uw huidige stroomaansluiting te bekijken

Voor meer informatie over uw netbeheerder kunt op de netbeheerder klikken en de vestiging op de kaart zien.

Gegarandeerd comfortabel

Onze ervaren monteurs plaatsen de ICVK volledig volgens de geldende normering. Hierdoor bent u er van verzekerd dat uw installatie veilig en goed is geïnstalleerd.

Als extra zekerheid geven we u bovendien 3 maanden garantie op de installatiewerkzaamheden.

10 jaar garantie!

Door het ontbreken van een verbrandingsunit is een ICVK zeer betrouwbaar en duurzaam. Mede hierdoor kan maar liefst 10 jaar zekerheid in de vorm van garantie geboden worden.

Geen jaarlijks onderhoud nodig!

De ICVK heeft geen jaarlijks onderhoud nodig. Na 2 jaar dient een eerste onderhoud uitgevoerd te worden. Vervolgens wordt slechts eens in de 4 jaar onderhoud geadviseerd.

Dit is een fijne, praktische en kostenbesparende bijkomstigheid van een ICVK.